Міністерство освіти і науки України

Український державний центр міжнародної освіти

Меню

News

1248 запрошень на навчання в українських вишах для студентів із Китаю зареєстровано цьогоріч

Протягом 2020 року ДП «Український державний центр міжнародної освіти» Міністерства освіти і науки зареєстрував 1248 запрошень на навчання в заклади вищої освіти України для громадян із Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє директорка ДП «Український державний центр міжнародної освіти» МОН Олена Шаповалова.

 

58 із них отримали можливість здобувати вищу освіту в Україні в 2020 році як стипендіати відповідно до угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Китайської Народної Республіки. Частина з них уже сьогодні прибуває в Україну, – уточнює Олена Шаповалова.

 

Як зазначає Олена Шаповалова, Україна щороку надає майже 1 тисячу стипендій на навчання іноземців у межах міжурядових угод. Ці стипендії надаються за принципом паритетності, тобто українські студенти також можуть поїхати здобувати вищу освіту за кордон за рахунок бюджету іншої країни.

 

Перші студенти-стипендіати, які пройшли конкурсний відбір та отримали гранти на навчання, прибули до Києва сьогодні, 30 листопада 2020 року.

 

Майбутні студенти з Китаю будуть навчатись у таких вишах:

  •  – Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
  •  – Київський національний університет будівництва та архітектури;
  •  – Львівський національний університет імені Івана Франка;
  •  – Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова.

 

Серед спеціальностей, які обрали студенти, – філологія та географія.

 

ДП «Український державний центр міжнародної освіти» МОН сподівається, що новим студентам із Китаю сподобається навчатися в Україні, і це значно поглибить подальше українсько-китайське співробітництво в освітній галузі.

 

 

Нагадаємо, УЦДМО провів флешмоб до Міжнародного дня студента, в якому іноземні студенти розповідали про свій досвід навчання в українських вишах.