Міністерство освіти і науки України

Український державний центр міжнародної освіти

Меню

News

Презентація візії та плану дій по впровадженню Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до ЗВО

23 липня 2021 року Міністерство освіти і науки України та державне підприємство «Український державний центр міжнародної освіти» провели для закладів вищої освіти презентацію візії та плану дій по впровадженню Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.

Презентацію провели заступник Міністра з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький та директор державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» Олена Шаповалова.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко окреслив для колег основні зміни в процесі набору і вступу іноземців на навчання:

 

– Навчання іноземців на підготовчому факультеті, відділенні (у підрозділі) можливе лише за наявності хоча б одної акредитованої освітньої програми ступеня бакалавра або магістра.

– В Єдину систему не буде вноситися інформація про агента. Електронний кабінет для агентів в Єдиній системі створюватись не буде. Заклад вищої освіти самостійно обирає іноземного абітурієнта з-поміж поданих заявок.

– Вхід в електронний кабінет ЗВО та робота в Єдиній системі буде можлива лише з використанням ЕЦП.

– Електронне запрошення на навчання (стажування) формується засобами Єдиної системи з накладенням електронної кваліфікованої печатки закладу вищої або кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи. У разі потреби та за бажанням іноземця електронне запрошення може бути роздрукованим та переданим іноземцю.

– В Єдиній системі не передбачена можливість внесення змін у вже сформоване електронне запрошення, як-то помилка в перекладі прізвища, зміна країни отримання візи, зміна рівня освіти/спеціальності/освітньої програми тощо.

 

Заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький презентував проєкт Єдиної системи, ознайомивши колег покроково з процесом вступу іноземця на навчання.

Артур Селецький наголосив на тому, що це прототип Єдиної системи і закликав заклади вищої освіти активно підключатися та працювати в Єдиній системі, щоб разом з МОН розвивати систему та вдосконалювати її.

 

Також, з метою недопущення зриву вступної кампанії іноземців та осіб без громадянства до українських закладів освіти, Міністерством освіти і науки України було прийнято рішення про функціонування одночасно двох систем – Єдиної системи та АС «Електронний журнал» до 15 грудня 2021 року включно.
Заклад освіти та іноземний абітурієнт на свій розсуд приймають рішення про оформлення електронного запрошення на навчання за допопомогою Єдиної системи або паперового запрошення на навчання – в АС «Електронний журнал».

 

Після 15 грудня 2021 року планується, що буде функціонувати лише Єдина система.

 

Директор державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» Олена Шаповалова розказала про підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи, а також про необхідність вчасно та в повному обсязі вносити інформацію на сторінку закладу вищої освіти за посиланням https://studyinukraine.gov.ua/ англійською та українською мовами.


Тут Ви можете ознайомитись з презентаціями спікерів.

Підключення закладів вищої освіти до Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.
Олена Шаповалова

Підключення ЗВО до єдиної міжвідомчої інформаційної системи

Єдина міжвідомча інформаційна система щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.
Андрій Вітренко

Єдина міжвідомча інформаційна система

Про реалізацію експериментального проекту щодо організації набору до закладів вищої освіти і навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства з використанням єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти
Артур Селецький

Про реалізацію експериментального проєкту