Міністерство освіти і науки України

Український державний центр міжнародної освіти

Меню

Культура

В Україні  ви маєте унікальну можливість відвідувати  театри, виставки, кінотеатри за дуже привабливими цінами. Більшість музеїв і художніх галерей пропонують спеціальні знижки для студентів. Українська опера представлена такими національними виставами, як «Наталка Полтавка» та «Запорожець за Дунаєм». Захоплюючі і зворушливі історії, сповнені українського автентичного духу приваблюють глядача яскравими, динамічними народними танцями та піснями,  що передають відразу цілу гаму переживань.
 
4

Свята і традиційна кухня.

У кожному великому місті України постійно проводяться різноманітні традиційні фестивалі. Міжнародний джазовий фестиваль під відкритим небом у Львові та фестиваль вуличної їжі є невід’ємними та найгарячішими пропозиціями фестивального літа.
 

Традиційні свята вважаються визначною подією в житті кожної української родини, тому їх відзначають в сімейному колі. Більшість людей відвідує ярмарки та концерти під час Масляної (за тиждень до Великого посту), Різдва, Івана Купала (Іванів день). На цих заходах Ви можете скуштувати смаколики традиційної української кухні; приєднатися до численних стародавніх розваг, зануритися в глибини української культури.
 

Дозвілля

В Україні є всі можливості для дотримання Ваших споконвічних традицій та національних урочистостей. Українське суспільство толерантне до інших культур та віросповідань. Вихідний день неодмінно надається  адміністрацією університету в дні релігійних та національних свят країни походження іноземних студентів. Це надає їм можливість зберегти та представити свою унікальну культуру. В рамках міжнаціонального культурного діалогу навчальними закладами України повсякчас організовуються різні заходи та проекти, таким чином іноземці знайомлять українців з притаманним їм національним колоритом та діляться своїми традиціями.